خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/05/24 - 13:54
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سرویس : بین الملل
گلرو با یادآوری دستاوردهای سفر هیات پارلمانی ایران به سوریه و لبنان:

گفتگو و رایزنی در جهت توسعه روابط دوجانبه و منطقه/ مقاومت در عرصه میدانی، نظامی و اقتصادی موفق بوده است

نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه و لبنان با یادآوری سفر هیات پارلمانی ایران به سوریه و لبنان، گفت: گفتگو و رایزنی جهت پیگیری توافقات امضا شده در سفر رئیس جمهوری ایران به سوریه و توسعه روابط دوجانبه اقتصادی میان ایران با سوریه و لبنان، انجام شد.

عباس گلرو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،  با اشاره به سفر هیات پارلمانی ایران به کشورهای سوریه و لبنان گفت: در راستای تقویت همکاری پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به ریاست آقای جلال زاده عازم دمشق شد.



رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم با بیان اینکه این سفر از زوایای مختلف دارای اهمیت است، افزود: در بحث همکاری های پارلمانی، جلساتی را با رییس مجلس شعب سوریه، کمیسیون های سیاست خارجی و امنیت ملی برگزار کرده همچنین در جهت بررسی وضعیت همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی جلساتی با مقامات سوریه، نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور برگزار شد و در این جلسات روابط دوجانبه بویژه روابط اقتصادی مرور شد از طرفی نیز همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و سوریه تسهیل شده اما موانعی از جمله بحث حمل و نقل و بحث بانکی وجود داشت که در حال مرتفع شدن است.



وی ادامه داد: در بحث همکارهای نفتی و کمک جمهوری اسلامی ایران به سوریه برای رسیدن به مرحله خود اتکایی در استخراج نفت، بدلیل اینکه سوری ها منابع نفتی غنی داشته و بخش عمده آنها از منابع نفتی سوری ها در مناطقی قرار دارد که دست گروه های هم پیمان آمریکا و تحت نفوذ آمریکا است، گفتگوهای خوبی صورت گرفت.



ارزیابی توافقنامه های 15 گانه سفر رییس جمهور ایران به سوریه



نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه بیان کرد: در مجموع در حوزه های مختلف از جمله حوزه برق در سوریه که با کاهش میزان برق مواجه است، قرار شد که همکاری صورت گرفته و شرکت های ایرانی با استفاده از ظرفیت های سوریه در این حوزه کمک به افزایش میزان تولید برق کنند.



گلرو اظهار داشت: همچنین در این سفر بر پیگیری توافقنامه های 15 گانه که در سفر رییس جمهور ایران به سوریه صورت گرفته، تاکید شد و با ارزیابی روند با توجه به سنوات گذشته، روند خوبی در حوزه های مختلف بویژه روابط اقتصادی و تجاری شاهد هستیم.



رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: سفارت ایران در سوریه به خوبی پیگیر همکاری‌های اقتصادی است.



رصد آخرین تحولات مربوط به منطقه با محوریت سوریه



وی افزود: در حوزه سیاست خارجی آخرین تحولات مربوط به منطقه، فلسطین اشغالی، همکاری های عربی – سوری، همکاری های ایرانی – عربی، گشایش روابط سوریه با کشورهای عربی، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و در موضوع توسعه همکاری های ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی مباحثی مطرح شد و دو طرف ازاین موارد ابراز خرسندی کرده چراکه این تحولات اثرات مثبتی در منطقه ایجاد خواهد کرد و باعث می شود که مسیرهای رخنه و نفوذ دشمنان ملت های منطقه بسته شده و همکاری های منطقه ای تقویت شود.



این نماینده مجلس در دوره یازدهم اضافه کرد: در ادامه نیز سفری به لبنان صورت گرفت و در لبنان با توجه به شرایطی که حاکم است، دیداری با رییس مجلس لبنان انجام شد. لبنان کشوری است که در حال حاضر در مرحله انتخاب رییس جمهور قرار دارد و دیدارهایی با کمیسیون سیاست خارجی مجلس لبنان و گروه های فلسطینی صورت گرفت. نشست با گروه های فلسطینی صورت گرفت و آخرین وضعیت صحنه فلسطین و رژیم صهیونیستی مرور شد همچنین جلساتی با نمایندگان دو حزب امل و حزب الله در پارلمان لبنان صورت گرفت.



وی تصریح کرد: حسن ختام سفر هیات پارلمانی جمهوری اسلامی به سوریه و لبنان، دیدار با دبیرکل حزب الله لبنان بود که در این دیدار تحولات لبنان و آخرین وضعیت این کشور، تحولات منطقه، تحولات فلسطین، تحولات بین المللی، روابط ایران و عربستان، مسائل یمن و مجموعا طیفی از مسائل متنوع در داخل لبنان، منطقه و عرصه بین المللی با دبیرکل حزب الله لبنان مورد گفتگو قرار گرفت.



نماینده مردم سمنان، مهدی‌شهر و سرخه درمجلس بیان کرد: از لحاظ ثبات وامنیت داخلی چند ماهی است که لبنان رییس جمهور ندارد، اما گروه های لبنانی به حکمت و تعامل خوب، تلاش کردند که از هرگونه بی ثباتی و درگیری های داخلی جلوگیری کنند.



تاکید ایران بر تلاش جهت ثبات اقتصادی در سوریه و لبنان



گلرو اظهار داشت: اتحاد میان گروه های لبنانی در وضعیت خوبی قرار دارد اما سوریه و لبنان با بحران و مشکلات اقتصادی مواجه هستند، سوریه تحت تحریم قانون قیصر توسط آمریکا قرار دارد که فشار سنگینی بر روی ملت سوریه وارد می کند از طرفی لبنان نیز مورد تحریم آمریکایی ها قرار گرفته و وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند. بنابراین مقرر شد در حوزه توسعه روابط دوجانبه اقتصادی میان ایران و سوریه و ایران با لبنان، در زمینه های مختلف ضمن تامین منافع ملت ایران، تلاش کنیم تا ثبات اقتصادی در این دو کشور حمکفرما شود.



رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم، ادامه داد: سفر هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالگرد جنگ 33 روزه صورت گرفت، طبیعتا سفری به منطقه مارون الراس در جنوب لبنان انجام شد و وضعیت لبنان در نقطه صفر مرزی توسط نیروهای حزب الله برای هیات ایرانی تشریح شد.



حزب الله لبنان معادله جنگ 33 روزه را تغییر داد



این نماینده مجلس در دوره یازدهم افزود: نکته مهم اینکه قبل از جنگ 33 روزه میان لبنان و رژیم صهیونیستی معادله بنحوی بود که کوچکترین حرکت مشکوکی از طرف یک شهروند لبنانی یا یک نظامی لبنانی صورت می گرفت، در سریع ترین زمان ممکن با واکنش رژیم صهیونیستی مواجه می‌شد اما در جنگ 33 روزه حزب الله لبنان معادله را به نوعی تعریف کرد که مردم لبنان آزادانه در طول شبانه روز در نطقه صفر مرزی به کار خود مشغول هستند.



وی گفت: همچنین به لحاظ استحکامات و تسلیحات و موشک های نقطه زن حزب الله لبنان، توازن وحشت ایجاد شده است که امروزه دشمن صهیونیستی در هر گونه حادثه ای، نه تنها واکنشی نشان نمی دهد بلکه پیام برای کنترل و مدیریت وضعیت می دهد. این وضعیت به برکت مقاومت است چراکه محور مقاومت بویژه مردم و همه طیف های لبنان در جنگ 33 روزه موفق شدند با وضعیتی مواجه بشوند که زمانی که دشمن صهیونیستی در دریای مدیترانه در منطقه ثروت خیز نفتی در حال استخراج نفت است، حزب الله لبنان 3 پهباد برای رصد این موضوع اعزام کند و آمریکایی در سریع ترین زمان ممکن به حزب الله لبنان پیام دهند که ما خواهان توافق با شما هستیم تا امنیت را برقرار کنید.



مقاومت در عرصه میدانی، نظامی و اقتصادی موفق بوده است



گلرو اظهار داشت: همچنین قبل از جنگ 33 روزه، لبنان اجازه بهره برداری از میادین مشترک نفتی را نداشت که به برکت جنگ 33 روزه و تهدیدات حزب الله لبنان، شاهد هستیم که دولت لبنان موافقت لازم را برای اکتشاف و استخراج نفت بدست می آورد. این وضعیت نشان می دهد نه تنها مقاومت در عرصه میدانی و نظامی موفق بوده بلکه نشان می دهد که می تواند در عرصه اقتصادی نیز موفق عمل کرده و مردم لبنان را در وضعیتی امن و آرامش قرار دهد.



رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: البته امید است منطقه از وجود نیروهای تروریستی و آمریکایی پاکسازی شوند تا مردم منطقه بتوانند در کنار یک دیگر از تمام ظرفیت ها در جهت رشد شکوفایی بیشتر قدم بردارند./



پایان پیام

  • کد خبر : 366747
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار